Aktuality

aktuality

Mezinárodní letní škola GNSS 2017 na Špicberkách

| 27.4.2017 | Všechny zprávy

Ve říjnu 2017 pořádá Evropská kosmická agentura (ESA) ve spolupráci se Společným výzkumným střediskem (EU JRC) Mezinárodní letní školu GNSS. 11. ročník se bude tentokrát konat na ostrově Svalbard na Špicberkách v blízkosti nejseverněji položené pozemní stanice systému Galileo.

 

Cílem letní školy je poskytnout všem zájemcům celkový přehled o družicové navigaci počínaje GNSS systémy, GNSS signály a jejich zpracování v přijímači, techniky určení polohy, navigace a přesného času. Výukový program, který povedou přední mezinárodně uznávaní odborníci z oblasti družicové navigace, bude zahrnovat řadu praktických laboratorních cvičení i přednášky na téma obchodních aspektů GNSS aplikací, práv duševního vlastnictví a patentů. Hlavní důraz výuky bude kladen na skupinový projekt, na němž si studenti vyzkouší celý proces od vzniku po uplatnění GNSS technologií. Účastníci tak postupnými kroky projdou od počáteční ideje přes návrh podnikatelského plánu, technickou realizaci a marketing výsledného produktu nebo služby.
Program letní školy je dostupný absolventům vysokých škol, Ph.D. studentům, doktorandům a mladým vědcům či profesionálům pracujícím ve firmách či agenturách mladším 35 let, kteří si přejí rozšířit své odborné obzory v oblasti GNSS. Registrace je otevřena 50 účastníkům, kteří jsou přijímáni dle pořadí podávané žádosti, za předpokladu, že splní všechny formální náležitosti přihlášky. Účast na kurzu je zpoplatněna částkou v rozmezí 1400 –  2500 EUR v závislosti na termínu a druhu registrace (student / firma). Stránku k registraci a více podrobností naleznete na tomto odkaze.

Cílem letní školy je poskytnout všem zájemcům celkový přehled o družicové navigaci počínaje GNSS systémy, GNSS signály a jejich zpracování v přijímači, techniky určení polohy, navigace a přesného času. Výukový program, který povedou přední mezinárodně uznávaní odborníci z oblasti družicové navigace.

Více informací naleznete na webu letní školy.


Přidat komentář

Jméno:

Komentář:

« zpět