Aktuality

aktuality

Mapa: Teplota ve světových metropolích 2050

| 11.7.2019 | Všechny zprávy

 

Jaká bude teplota ve světových metropolích v roce 2050?
V roce 2050 bude mít Londýn podobné klima, jaké má v současné době Barcelona. Očekává se, že teplota v Londýně v příštích třiceti letech vzroste o 2,2 stupně Celsia, což povede k teplotám, které byste dnes očekávali ve Středomoří. Podobně na tom budou další metropole. Madrid bude jako Marrákeš, Praha jako Tbilisi a Oslo jako Bratislava.
Crowther Lab sestavil mapovou aplikaci, která přehledně zobrazuje, jak globální klimatická změna ovlivní 520 měst po celém světě a porovnává tyto předpovědi se situací v městech dnes.

V roce 2050 bude mít Londýn podobné klima, jaké má v současné době Barcelona. Očekává se, že teplota v Londýně v příštích třiceti letech vzroste o 2,2 stupně Celsia, což povede k teplotám, které byste dnes očekávali ve Středomoří. Podobně na tom budou další metropole. Madrid bude jako Marakeš, Praha jako Tbilisi a Oslo jako Bratislava.

Crowther Lab sestavil zajímavou mapovou aplikaci, která přehledně zobrazuje, jak globální klimatická změna ovlivní 520 měst po celém světě a porovnává tyto předpovědi se situací v městech dnes.

 


Přidat komentář

Jméno:

Komentář:

« zpět