Aktuality

aktuality

AMG aplikace k současnému COVID-19

Jakub | 19.4.2020 | Všechny zprávy

AMG aplikace k současnému COVID-19…

TPK geo s.r.o se připájí k producentům mapových aplikací sledujících vývoj Coronaviru ve světe.

Slovy ředitele společnosti, Roberta Šinknera,Když to nemůžeš zmapovat (tj. zobrazit v prostoru, čase a souvislostech), nemůžeš to řídit… Správné (geo)informace ve správných souvislostech pomáhají zmenšit obavy atd.

Aplikace by měla být příspěvkem ke zlepšení informační pohody lidí. Nemá ambice měřit se s Chytrou karanténou ani s jejím starším Velkým bratrem, ale hlavně tam chce propagovat něco pozitivnějšího než ostatní….

I když je to „jen“ ukázání % (spíše promile) nakažených z celkové populace (viz záložka data vpravo) nebo mrtví kvůli Coronaviru ve srovnání s „normálními“ odchody ze života, statistiky po krajích, muži/ženy, různé stáří, sami uživatelé si to můžou přepínat, analyzovat… Rovněž, nachází se tam INFO o počtu dětí narozených od doby, kdy jste si pustili naši AMG aplikaci…

Mapová aplikace může sloužit i jako podpora domácí výuky v zeměpise matematice, statistice, i pro „home“ učitelé, kteří rozhodně už melou z posledního a teď navíc vůbec neví, kdy který školák půjde nebo nepůjde… do viru života.

Vyzkoušejte ji i vy https://www.tkpgeo.cz/amg/koronavirus/public_html/app/


« zpět