Aktuality

aktuality

Soutěž společně otevíráme data byla zahájena

| 13.9.2014 | Všechny zprávy

 

V úterý 2.9. byla slavnostně odstartována soutěž Společně otevíráme dat. Slavnostní zahájení soutěže, kterou pořádá Fond Otakara Motejla, se účastnili zástupci úřadů publikující data, ale také zástupci z řad firem, studentů, It odborníků, podnikatelů a neziskového sektoru. Na fotografie ze zahajovací akce se můžete podívat v galerii pod článkem.
Cílem soutěže Společně otevíráme data je ocenit kvalitní aplikace pracující s otevřenými daty a přispět k rozvoji a zkvalitnění digitálních služeb pro společnost.  Právě na příkladu praktických aplikací jsou nejlépe vidět přínosy otevřenosti, které mohou inspirovat veřejnou správu i podnikatelský sektor, aby zpřístupnily svá data.
Soutěž je otevřená všem účastníkům z řad veřejnosti, studentů, neziskových organizací i firem. Přihlášené aplikace musí byt postaveny na otevřených datech nebo část použitých dat poskytnout v otevřeném formátu. Aplikace bude možné přihlašovat od 2. 9. do 31. 10. 2014.
Více informací (pravidla, ceny, zdroje dat) naleznete zde.

V úterý 2.9. byla slavnostně odstartována soutěž Společně otevíráme data, kterou pořádá Fond Otakara Motejla
Cílem soutěže je ocenit kvalitní aplikace pracující s otevřenými daty a přispět k rozvoji a zkvalitnění digitálních služeb pro společnost.


Soutěž je otevřená všem účastníkům z řad veřejnosti, studentů, neziskových organizací i firem. Přihlášené aplikace musí byt postaveny na otevřených datech nebo část použitých dat poskytnout v otevřeném formátu. Aplikace bude možné přihlašovat od 2. 9. do 31. 10. 2014.Více informací (pravidla, ceny, zdroje dat) naleznete na oficiálních stránkách.

 

Zdroj: otevrenadata.cz


Přidat komentář

Jméno:

Komentář:

« zpět