Aktuality

aktuality

Hlasování pro projekt vývoje aplikací pro zemědělství

Jakub | 16.3.2021 | Všechny zprávy

Rádi bych Vás touto cestou informovali o úspěchu mezinárodního týmu projektu SmartAgriHubs, který spočívá v přijetí aplikace FIE20: Groundwater and meteo sensors  do soutěže FAO-ITU Call for Good practices

Na vývoji této aplikace spolupracoval v posledních 2 letech mezinárodní tým složený z lotyšského Farmářského parlamentu (Zemnieku saeima, Riga), lotyšské technologické firmy s 50% českou účastí BOSC (Baltic Open Solutions Center, Riga), české technologické firmy Lesprojekt-služby (Lesprojekt-služby s.r.o., Záryby), českého living labu a inovačního Hubu WirelessInfo (WIRELESSINFO, Litovel) a švýcarské společnosti meteoblue (meteoblue AG, Basilej). BOSC je hlavním technologickým garantem a společnost Lesprojekt služby zajišťuje analytickou funkcionalitu. meteoblue je poskytovatelem meteorologických předpovědí a klimatických dat.

Pro další postup je potřeba projít hlasovacím kolečkem. Potřebovali bychom dostat tuto informaci do povědomí široké veřejnosti a požádat, aby byla naše aplikace podpořena hlasy.

Proč hlasovat právě pro tuto aplikaci?

  1. Nejedná se pouze o jednorázovou aplikaci, která řeší pouze jeden problém, ale jedná se o aplikaci, která integruje různá data a nabízí tedy komplexní řešení.
  2. Řešení je postaveno na otevřených standardech, tudíž snadno umožňuje integrovat další zdroje dat a je tím kamkoliv snadno přenositelné a modifikovatelné.

Postup pro hlasování:

  1. Registrace - pod následujícím odkazem se prosím zaregistrujete, do pár minut Vám přijde verifikační mail s odkazem. https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/Account/Register?ReturnUrl=%2Fnet4%2Fwsis%2Fstocktaking%2FPrizes%2F2021%2FVote
  2. Přihlaste se
  3. V menu klikněte na Prizes a následně na tlačítko Vote (nebo přímo na link https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/Prizes/2021/Vote)
  4. Vyberte kategorii: AL C7.E-environment a můžete hlasovat

Aplikace je dostupná zde: https://groundwater.smartagro.lv/

 

Děkujeme za hlas


« zpět